Een kat is een eigenwijs dier dat rare dingen kan doen als het zich niet op zijn gemak voelt. Wat kan je bij mij verwachten als je op bezoek komt met de kat?

Als de kat binnen komt, doe ik altijd de deur op slot voordat we de kat uit het mandje laten. Alle veiligheid voorop. We willen niet dat de kat per ongeluk ontsnapt en op straat loopt. Als de kat binnen komt, doe ik altijd de deur op slot voordat we de kat uit het mandje laten. Alle veiligheid voorop. We willen niet dat de kat per ongeluk ontsnapt en op straat loopt.
Deur op slot? Dan mag de kat uit het mandje, op de tafel. Daar laat ik de kat altijd even rondlopen zodat deze kan snuffelen en de nieuwe omgeving in zich op kan nemen. Omdat een kat altijd rare sprongen kan maken, draag ik uit voorzorg altijd leren armbescherming. Ik knuffel de kat als deze daar aan toe is. Deur op slot? Dan mag de kat uit het mandje, op de tafel. Daar laat ik de kat altijd even rondlopen zodat deze kan snuffelen en de nieuwe omgeving in zich op kan nemen. Omdat een kat altijd rare sprongen kan maken, draag ik uit voorzorg altijd leren armbescherming. Ik knuffel de kat als deze daar aan toe is.
Als de kat het erg spannend vindt heb ik een speeltje voor ze. Meestal ontspannen ze daardoor en zijn ze niet meer zo bang. Bij het trimmen blijft het baasje altijd erbij. Dat is fijner voor de kat en het baasje weet dan precies wat er wel of niet gedaan is en waarom. Als de kat het erg spannend vindt heb ik een speeltje voor ze. Meestal ontspannen ze daardoor en zijn ze niet meer zo bang. Bij het trimmen blijft het baasje altijd erbij. Dat is fijner voor de kat en het baasje weet dan precies wat er wel of niet gedaan is en waarom.
Vervolgens kam ik eerst de vacht van de kat goed door. Ik voel waar de knopen of klitten zitten en wat er nodig is voor de kat. Een langharige kat heeft vaak een andere behandeling nodig dan een kortharige kat.

Daarom heb ik verschillende borstels voor verschillende doeleinden.

Vervolgens kam ik eerst de vacht van de kat goed door. Ik voel waar de knopen of klitten zitten en wat er nodig is voor de kat. Een langharige kat heeft vaak een andere behandeling nodig dan een kortharige kat.

Daarom heb ik verschillende borstels voor verschillende doeleinden.

Sommige katten vinden het kammen vreselijk, hebben te veel knopen, of hebben andere problemen waardoor het beter kan zijn om hem te scheren. Ik heb een speciale tondeuse waarmee ik de kat in verschillende modellen kan scheren. Sommige katten vinden het kammen vreselijk, hebben te veel knopen, of hebben andere problemen waardoor het beter kan zijn om hem te scheren. Ik heb een speciale tondeuse waarmee ik de kat in verschillende modellen kan scheren.
Tussendoor krijgt de kat wel eens snoepjes. Het trimmen is een lange klus en soms is de kat er echt even klaar mee. Dan stop ik met trimmen en doen we eventjes wat anders. Tussendoor krijgt de kat wel eens snoepjes. Het trimmen is een lange klus en soms is de kat er echt even klaar mee. Dan stop ik met trimmen en doen we eventjes wat anders.
Op het einde knip ik, indien gewenst, nog de nagels van de kat. Op het einde knip ik, indien gewenst, nog de nagels van de kat.